cfrc.ifro.ir > طرح ها و پروژه های تحقیقاتی > پروژه های اجرا شده
 English     معرفی موسسه قوانین و مقررات تالار گفتگو پیوندها تماس با ما درباره ما ثبت نام ورود
  طرح ها و پروژه های تحقیقاتی   پروژه های اجرا شده     پنج شنبه 9 فروردین 1403  
پروژه های اجرا شده

 جلسه دفاع از پروژه های "مطالعه تنوع ژنتیکی ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) در رودخانه های چشمه کیله و سردآبرود استان مازندران با استفاده از روشهای مولکولی (فاز اول)"، "مطالعه تأمین عصاره الکلی آویشن باغی به منظور بررسی تأثیر آن بر عملکرد رشد و تحریک سیستم ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (فاز اول)"، "مطالعات اولیه در زمینه قابلیت تکثیر مصنوعی ماهی آزاد کورا در شرایط آب و هوایی استان مازندران جهت افزایش تنوع گونه ای ماهیان سردآبی (فاز اول)" با حضور نمایندگان سازمان جهاد کشاورزی مازندران، اداره کل شیلات مازندران، مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران، موسسه تحقیقات برنج کشور و جمعی از محققین توسط خانم دکتر سلطنت نجار لشگری در روز چهارشنبه مورخ 7/5/94 در مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور برگزار شد.

 

 

1) عنوان گزارش: مطالعه تأمین عصاره الکلی آویشن باغی به منظور بررسی تأثیر آن بر عملکرد رشد و تحریک سیستم ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (فاز اول)

2) نگارنده گزارش: سلطنت نجار لشگری- دکتری تخصصی شیلات

3) محل و زمان وقوع: مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور (تنکابن)- سال 1393

4) کارفرما: سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران

5) نکات برجسته: در این بررسی میزان درصد خلوص عصاره پودری نسبت به عصاره تغلیظ شده بالاتر بود. این مسأله علاوه بر تسهیل استفاده از عصاره پودری، امکان استفاده از عصاره را در فاز اجرایی و در صورت معرفی به پرورش­دهندگان فراهم می آورد. همچنین نتایج نشان داد که مواد تشکیل­دهنده عصاره و کیفیت آن به­نحوی است که می­تواند به­عنوان تحریک­کننده سیستم ایمنی ماهی قزل­آلای رنگین­کمان مورد توجه و بررسی قرار گیرد.

6) خلاصه: این مطالعه با هدف تأمین عصاره الکلی آویشن باغی به­منظور بررسی تأثیر آن بر عملکرد رشد و تحریک سیستم ایمنی ماهی قزل­آلای رنگین­کمان انجام پذیرفت. ابتدا سرشاخه­های هوایی گیاه آویشن باغی مورد شناسایی، هرباریوم و انتخاب قرار گرفتند. در مرحله بعد سرشاخه­ها به مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور منتقل شده و جهت عصاره­گیری مورد استفاده قرار گرفتند که این عصاره در فاز بعدی جهت تحریک سیستم ایمنی ماهی قزل­آلای رنگین­کمان مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این سرشاخه­ها با استفاده از الکل اتانول 70 درصد عصاره­گیری شدند و به این محصول عصاره آبی-اتانولی اطلاق شد. جهت عصاره­گیری پس از خشک کردن و پودر کردن سرشاخه­های هرباریوم شده به نسبت 1 به 5 حلال به پودر حاصل اضافه گردید. سپس این مخلوط به مدت 72 ساعت بر روی شیکر قرار داده شد. در پایان این مرحله عصاره اولیه به­دست آمد. سپس این عصاره جهت تغلیظ به دستگاه تقطیر دوار در 65 درجه سانتیگراد انتقال داده شد. در آخر به نسبت معینی کرایوپروتکتنت به عصاره غلیظ شده اضافه شد و پس از تغلیظ، عصاره در دمای 85 درجه سانتیگراد خشک گردید. در آخر محصول خشک شده آسیاب شد و پس از آنالیز GC جهت تعیین میزان مواد تشکیل­دهنده مورد استفاده قرار گرفت. نتایج آنالیز کروماتوگرافی گازی در این مرحله نشان داد که در عصاره خالص به­دست آمده در این مرحله به میزان 5/27 درصد تیمول وجود دارد. همچنین در عصاره غلیظ شده نیز 5/3 درصد ماده خشک وجود داشت. همچنین در این عصاره به میزان 78/11 درصد ماده α-Terpineol مشاهده گردید که این ماده نیز می­تواند به­عنوان ماده محرک سیستم ایمنی در آبزیان مورد توجه قرار گیرد.

7) منبع گزارش: واحد اطلاعات علمی مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور (تنکابن)

8) آدرس پست الکترونیک نگارنده: se_lashgari@yahoo.com

) عنوان گزارش: مطالعه تنوع ژنتیکی ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) در رودخانه های چشمه کیله و سردآبرود استان مازندران با استفاده از روشهای مولکولی (فاز اول)

2) نگارنده گزارش: سلطنت نجار لشگری- دکتری تخصصی شیلات

3) محل و زمان وقوع: مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور (تنکابن)- سال 1393

4) کارفرما: سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران

5) نکات برجسته: نتایج نشان داد که دو گروه ژنتیکی متفاوت از ماهی آزاد دریای خزر در رودخانه­های چشمه­کیله و سردآبرود وجود دارد و علیرغم فشار صید و کاهش شدید ذخایر، این ماهی توانسته تنوع ژنتیکی خود را به میزان قابل توجهی حفظ نماید اما با توجه به بازسازی ذخایر این ماهی توسط سازمان شیلات ایران، ارائه تدابیر و انجام اقدامات لازم برای حفظ تنوع ژنتیکی این گونه و اجتناب از مشکلات حاصل از درون­آمیزی و برون­آمیزی ضروری می­باشد.

6) خلاصه: ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) از نظر کیفیت گوشت، ارزش اقتصادی و حفظ ذخیره ژنتیکی از اهمیت زیادی برخوردار است. جهت مطالعه تنوع ژنتیکی ماهی آزاد دریای خزر در رودخانه­های چشمه­کیله و سردآبرود استان مازندران با استفاده از روشهای مولکولی، تعدادی مولد ماهی آزاد دریای خزر از مصب رودخانه­های مورد مطالعه جمع­آوری و حدود 5-3 گرم از بافت نرم و تازه انتهای باله ماهیان جدا و در الکل اتانول °96 تثبیت و جهت انجام آزمایش­های مولکولی به پژوهشکده اکولوژی دریای خزر انتقال یافت. DNA ژنومی به روش استات آمونیوم استخراج و کمیت و کیفیت DNA­های استخراج شده با استفاده از روشهای اسپکتروفتومتری و الکتروفورز افقی ژل آگارز 1% تعیین گردید. واکنش زنجیره­ای پلیمراز با استفاده از 16 جفت آغازگر ریز­ماهواره و یک جفت آغازگر توالی­یابی (D-Loop) انجام شد. در روش ریز­ماهواره برای مشاهده آللها و تعیین اندازه آنها از الکتروفورز عمودی ژل پلی­اکریل­آمید 6% و روش رنگ­آمیزی نیترات نقره استفاده شد و تجزیه و تحلیل آماری داده­ها نیز با استفاده از نرم­افزارهای Gene Alex وPop Gene انجام پذیرفت. همچنین محصولات PCR روش توالی­یابی پس از خالص­سازی به کشور کره جنوبی ارسال گردیدند و تجزیه و تحلیل آماری داده­های حاصل نیز با استفاده از نرم­افزارهای Bio- Edit ، Mega 5، Arlequin وDNA SP انجام شد.

7) منبع گزارش: واحد اطلاعات علمی مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور (تنکابن)

8) آدرس پست الکترونیک نگارنده: se_lashgari@yahoo.com

 

1) عنوان گزارش: مطالعات اولیه در زمینه قابلیت تکثیر مصنوعی ماهی آزاد کورا در شرایط آب و هوایی استان مازندران جهت افزایش تنوع گونه ای ماهیان سردآبی (فاز اول(

2) نگارنده گزارش: محمد صیاد بورانی- دکتری تخصصی شیلات

3) محل و زمان وقوع: مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور (تنکابن)- سال 1393

4) کارفرما: سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران

5) نکات برجسته: با توجه به وضعیت زیستی ماهی آزاد کورا ، امکان تکثیر این ماهی در شرایط آب و هوایی مناطق کوهستانی مازندران وجود دارد.

6) خلاصه:

ماهی آزاد کورا از گونه­های اقتصادی، با ارزش و بومی دریای خزر بوده و به­دلیل گوشت لذیذ دارای ارزش تجاری بالایی می­باشد. جهت بررسی امکان تکثیر این گونه در شرایط آب و هوایی استان مازندران جهت افزایش تنوع گونه­ای در مرحله اول نیاز به مطالعات گسترده­ای در زمینه زیست­شناسی این ماهی اعم از تولیدمثل، تغذیه، رشد، آداپتاسیون، فیزیولوژی، مهاجرت و تنظیم اسمزی، بهداشت و بیماریها، اکولوژی و ... با شرایط آب و هوایی استان مازندران بود که از طریق مطالعات کتابخانه­ای، اینترنتی، مراجعه به افراد ذی­صلاح در داخل کشور و حتی کشور آذربایجان و حضور در منطقه کورا کشور آذربایجان کلیه اطلاعات جمع­آوری و جمع­بندی گردید. در ضمن از تعدادی از ماهیان آزاد موجود در رودخانه کورا نمونه­برداری شد. کلیه اطلاعات جمع­آوری شده با مطالعات ماهی آزاد دریای خزر (مربوط به سواحل ایرانی دریای خزر) مورد مقایسه، تجزیه و تحلیل و پردازش آماری قرار گرفت. بر اساس نتایج به­دست آمده، میانگین طول ماهی آزاد کورا 5/100 سانتی­متر، متوسط وزن 13 کیلوگرم، سن بلوغ 4 تا 5 سال، حداکثر سن 9 سال و میزان هماوری 5 تا 44 هزار عدد محاسبه شد. نشانه­های مورفولوژیکی بچه­ماهیان آزاد کورا نشان داد که طول چنگالی بدن 09/0±74/5 سانتی­متر و حداقل ارتفاع بدن 05/0±8/8 ( به درصد طول بدن) می­باشد.

7) منبع گزارش: واحد اطلاعات علمی مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور (تنکابن)

8) آدرس پست الکترونیک نگارنده: mohammadborani@yahoo.com

 

 

بررسی نقش اطلاع رسانی پروژه CEP در ارتقاء سطح آگاهی، مشارکت مردمی و عملکرد صیادان محلی نسبت به حفظ و بازسازی ذخایرماهی آزاد دریای خزر (مجری: دکتر حقیقی)

همکاران:سلطنت نجارلشگری، عبدالمهدی ایران، رحمت رحمتی، فرشاد رحمتی، صمد رحیم نژاد، مریم اسلامی، سمانه موسوی، رحمت یوسفی، منیره یوسفی، حسن قربان ساسانی، فرهاد قنبری

دستاورد:

- تأثیر به سزای اطلاع رسانی در خصوص ماهی آزاد دریای خزر، حفظ و بازسازی ذخایر آن در ارتقاء سطح آگاهی، نگرش و عملکرد افراد و صیادان محلی

مطالعه اثرات گیاهان دارویی مرزنگوش (Origanumvulgare L.) و صبر زرد (Aloe vera) بر سیستم ایمنی ماهی قزل آلا رنگین کمان پرورشی (Oncorhynchusmykiss) (مجری: مسعود حقیقی)

دستاوردها:

- تهیه عصاره خشک آلوئه ورا و مرزنگوش

- افزایش تعدادی از شاخص های سیستم ایمنی غیر اختصاصی شامل فعالیت فاگوسیتوز، فعالیت انفجار تنفسی، فعالیت آنزیم لیزوزیم و پروتئین تام پلاسمایی نسبت به گروه شاهد

- افزایش تقویت سیستم ایمنی بچه ماهیان 2 و 13 گرمی با افزودن 1% از عصاره خشک آلوئه ورا و مرزنگوش به غذای آنها

- کاهش میزان تلفات نسبت به گروه شاهد

 

--------------------------------------------------------------

بررسی ژنتیک مولکولی جمعیت و فرم های بهاره و پاییزه ماهی آزاد دریای خزر در آبهای حوضه جنوبی دریای خزر با استفاده از نشانگرهای ریزماهواره و ایجاد بانک زنده آزاد ماهیان (مجری: دکتر رضوانی گیل کلائی)

دستاورد:

-تعیین میزان تنوع ژنتیکی ماهی آزاد در رودخانه های مهم حوضه جنوبی دریای خزر (سردآبرود، چشمه کیله، ناورود، شفارود و کرگانرود)

--------------------------------------------

مطالعه وضعیت بهداشتی و بیماری های ماهی آزاد دریای خزر از مرحله صید و تکثیر مولدین تا رهاسازی بچه ماهیان به دریا (مجری: دکتر مهرابی)

دستاورد:

- معرفی مهمترین بیماریهای ماهی آزاد دریای خزر از مرحله صید تا اسمولت

------------------------------------------------------

بررسی اثرات علامت گذاری بر روی میزان بازماندگی بچه ماهیان آزاد دریای خزر (Salmo trutaa caspius) تا قبل از رهاسازی به محیط طبیعی (مجری: مهندس صفی خانی)

دستاورد:

  • -عدم تمایل به دریافت غذا در ساعات و روز اول بعد از دستکاری، خونمردگی موضعی محل تگ، مقاومت مناسب بچه ماهیان نسبت به دستکاری

 

تهیه مولدین ماهی آزاد دریای خزر از رودخانه های استان گیلان (مجری: دکتر عبدالملکی)

دستاورد:

  • - صید 43 قطعه مولد ماهی آزاد دریای خزر از رودخانه های استان گیلان (کرگانرود، شفارود و ناورود) و فراهم آوردن امکان تکثیر آنها در استان گیلان

 -------------------------------------------

حفظ و بازسازی ذخایر ماهی آزاد ((Salmo trutta caspius در حوضه جنوبی دریای خزر

(مجری: دکتر ذریه زهرا)

دستاوردها:

- تأثیر به سزای اطلاع رسانی در خصوص ماهی آزاد دریای خزر، حفظ و بازسازی ذخایر آن در ارتقاء سطح آگاهی، نگرش و عملکرد افراد و صیادان محلی

- صید 43 قطعه مولد ماهی آزاد دریای خزر از رودخانه های استان گیلان (کرگانرود، شفارود و ناورود) و استان مازندران (چشمه کیله)

-تولید و رهاسازی 70/000 قطعه اسمولت به داخل همین رودخانه ها

- تعیین میزان تنوع ژنتیکی ماهی آزاد در رودخانه های مهم حوضه جنوبی دریای خزر

(سردآبرود، چشمه کیله، ناورود، شفارود و کرگانرود)

- پایه گذاری و راه اندازی بانک اسپرم از مولدین ماهیان آزاد حوضه جنوبی دریای خزر

- معرفی مهمترین بیماریهای ماهی آزاد دریای خزر از مرحله صید تا اسمولت

--------------------------------------------

مطالعه اثرات گیاهان دارویی مرزنگوش (Origanumvulgare L.) و صبر زرد (Aloe vera) بررسی اثرات پساب کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی و سایر فعالیت های انسانی بر اکوسیستم رودخانه چشمه کیله تنکابن (مجری: دکتر علیزاده ثابت)

دستاورد:

- مشخص شدن شرایط هیدرولوژی، هیدروبیولوژی و بار آلودگی رودخانه چشه کیله.

-------------------------------------------------------

مقایسه اثرسنجی محلول آنولیت خنثی (Neutral Anolyte)، با سبز مالاشیت در کنترل آلودگی قارچی تخم ماهی قزل آلای رنگین کمان در مرحله انکوباسیون  (مجری: دکتر شریف پور)ء

دستاورد:

  • - تأثیر مثبت محلول آنولیت خنثی نسبت به سبز مالاشیت در کنترل آلودگی های قارچی تخم ماهی قزل آلای رنگین کمان

 

بررسی امکان پرورش ماهی آزاد دریای خزر در مزرعه پرورش ماهی شهرستان ایجرود استانزنجان (مجری: مهندس مهدوی)

دستاورد قابل انتظار:

- پرورش ماهی آزاد دریای خزر در قفس در دریاچه پشت سد ایجرود استان زنجان

 

 

  • بررسی اثرات کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی و سایر فعالیت های انسانی براکوسیستم رودخانه چشمه کیله

مجری:حمید رضا علیزاده ثابت

تاریخ شروع :فروردین 1387

مدت اجراء: 2 سال

اهداف پروژه:

بررسی پارامترهای فیزیکی و شیمیایی رودخانه

تعیین توان تولید رودخانه از طریق بررسی تولید موجودات جانوری بنتیک

تعیین وضعیت زیست محیطی رودخانه از طریق سنجش آلاینده ها (عوامل زیستی و غیر زیستی)

تعیین فاصله مناسب بین کارگاههای تکثیر و پرورش ماهی قزل الای رنگین کمان در محدوده مورد مطالعه

  • پرورش ماهی آزاد جنوب دریای خزر(Salmo trutta caspius) در استخرهای گرد بتونی (فاز دوم)

مجری : منصور ذبیحی

تاریخ شروع : فروردین 1389

مدت اجراء:

  • بررسی کاربرد اسانس آویشن شیرازی Zataria multiflora Boiss.(Labiataeدر کنترل آلودگیهای قارچی چند گونه از آبزیان پرورشی (از جمله ماهی قزل آلای رنگین کمان)

مجری مسؤل: دکتر شریف روحانی مجری پروژه: حسین عصاییان

تاریخ شروع :فروردین 1385

مدت اجراء: 3 سال                                    

اعتبار پروژه :5000 هزارریال

م مجری:حسین عصائیان

کد طرح: 85009-0000-05-200000-100-0

مدت اجرای طرح: 3 سال

اهداف پروژه:

استفاده از اسانس گیاه آویشن بعنوان داروی ضد قارچ و مقایسه آن با داروی مالاشیت گرین درمراحل تکثیر و تعیین محدوده موثر مصارف بالینی آن در ماهی قزل آلای رنگین کمان

نتیجه پروژه:

مصرف مقادیر متفاوت از اسانس آویشن شیرازی علاوه بر کنترل الودگیهای قارچی و تأثیر روی سیستم ایمنی بدن ماهی، از طریق تغذیه نیز می تواند در افزایش رشد و کاهش میزان تلفات ماهی مؤثر باشد.

 

 

  • بررسی پرورش ماهی قزل الا ی رنگین کمان به روش سیلو و مقایسه آن با حوضچه های گرد بتنی

مجری:بهروز بهرامیان

تاریخ شروع :فروردین 1385

مدت اجرا:1 سال

اهداف پروژه:

- تعیین شیوه تولید و پرورش ماهی قزل الای رنگین کمان در مخازن استوانه ای(سیلو)

- ارزیابی و مقایسه تولید در این شیوه با روش پرورش قزل الای رنگین کمان در استخرهای سیمانی

خلاصه:

پس از بررسی های بعمل آمده و نتایج حاصل از فاز اول آزمایش محقق گردید که ماهیان تحت پرورش در تیمارهای مخازن استوانه ای (سیلو) از نظر ضریب چاقی ،رشد مطلق ،میزان بازماندگی ،میزان تولید از شرایط بهتری نسبت به ماهیان تحت پرورش در حوضچه گرد بتنی برخوردار بودند. از نظر اقتصادی ،برآورد قیمت تمام شده برای هر کیلو گرم ماهی قزل الای رنگین کمان در سیلو کمتر ازقیمت تمام شده برای هر کیلو گرم ماهی قزل الای رنگین کمان در حوضچه گرد بتونی می باشد

  • بررسی کاربرد اسانس آویشن شیرازی Zataria multiflora Boiss.(Labiataeدر کنترل آلودگیهای قارچی چند گونه از آبزیان پرورشی (از جمله ماهی قزل آلای رنگین کمان)

مجری مسؤل: دکتر شریف روحانی مجری پروژه: حسین عصاییان

تاریخ شروع :فروردین 1385

مدت اجراء: 3 سال

اعتبار پروژه :5000 هزارریال

م مجری:حسین عصائیان

کد طرح: 85009-0000-05-200000-100-0

مدت اجرای طرح: 3 سال

اهداف پروژه:

استفاده از اسانس گیاه آویشن بعنوان داروی ضد قارچ و مقایسه آن با داروی مالاشیت گرین درمراحل تکثیر و تعیین محدوده موثر مصارف بالینی آن در ماهی قزل آلای رنگین کمان

نتیجه پروژه:

مصرف مقادیر متفاوت از اسانس آویشن شیرازی علاوه بر کنترل الودگیهای قارچی و تأثیر روی سیستم ایمنی بدن ماهی، از طریق تغذیه نیز می تواند در افزایش رشد و کاهش میزان تلفات ماهی مؤثر باشد.

  • بررسی فارمی اثر سوماتوتروپین نوترکیب گاوی 1% (Eltosil®) بر شاخص های رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss) -(طرح خاص)

مجری:دکترمسعود حقیقی

تاریخ شروع :دی 1386

مدت اجراء: 20 ماه

اهداف : هدف از این طرح، بررسی اثر سوماتوتروپین نوترکیب گاوی 1% (Eltosil®) خوراکی بر عملکرد رشد (شامل: شاخص های وزن کل (WBW)، افزایش وزن روزانه (ADG)، طول کل بدن (TL)، افزایش روزانه طول بدن (ADL)، افزایش وزن به ازای هر گرم غذای خورده شده (G/F)، در صد شاخص رشد ویژه (SGR)، درصد شاخص وضعیت (FC)، درصد ضریب تبدیل غذایی (FCR)، و درصد بقاء) ماهی قزل آلای رنگین کمان بود.

چکیده:

به طور کلی، تجویز خوراکی سوماتوتروپین نوترکیب گاوی 1% (Eltosil®)، موجب افزایش شاخص های رشد شامل میانگین وزن کل بدن (WBW)، میانگین افزایش وزن روزانه (ADG)، میانگین طول کل بدن (TL)، میانگین افزایش طول روزانه بدن (ADL)، و درصد رشد تطبیقی (GCR)، در بچه ماهی های قزل آلای رنگین کمان در پایان دوره پرورش 84-0 روز شد. نتیجه آن که تجویز خوراکی سوماتوتروپین نوترکیب گاوی 1% (Eltosil®)، روش مناسبی برای بهبود عملکرد رشد (تنظیم و افزایش سرعت رشد) ماهی قزل آلای رنگین کمان بود.

از آثار اقتصادی مصرف خوراکی سوماتوتروپین نوترکیب گاوی 1% (التوسیل) در ماهی، کوتاه شدن دوره پرورش ماهی است. بنابراین با بکار گیری این ماده در مزارع پرورش ماهی علاوه بر کوتاه شدن دوره پرورش و کاهش هزینه ها، تعداد دفعات کشت ماهی (مرحله بازاری) و میزان تولید افزایش می یابد. افزایش تولید موجب سرازیر شدن ماهی در بازار مصرف شده و علاوه بر ایجاد اشتغال موجب کاهش قیمت ماهی و افزایش قدرت خرید مردم و افزایش سرانه مصرف ماهی و در نهایت کاهش بسیاری از بیماری های قلبی عروقی، و بعضی از بیماری های روانی و سرطان ها خواهد شد. بهبود شاخص های بهداشتی در انسان در نهایت موجب کاهش هزینه های درمانی کشور می شود.

  • استفاده از واریته های مختلف کنجاله تخم پنبه در جیره غذای قزل آلای رنگین کمان

مجری: شهرام دادگر

تاریخ شروع : فروردین 1385

مدت اجرا:1 سال

اهداف:

  • ساخت جیره های غذایی ارزان قیمت تر برای قزل آلای رنگین کمان
  • بررسی اثرات واریته های مختلف کنجاله تخم پنبه بر روی رشد و بازماندگی قزل آلای رنگین کمان
  • بررسی امکان جایگزینی واریته های مختلف کنجاله تخم پنبه به جای کنجاله سویا در جیره غذایی قزل آلای رنگین
  • تنوع بخشی در مواد اولیه بکار رفته در جیره غذایی قزل آلا و بهره گیری از محصولات جانبی کشاورزی

  • مقایسه تأثیر شدت و دوره نوری رنگ نور قرمز بر عملکرد رشد لارو ماهی آزاد دریای خزرSalmo trutta caspius پس از جذب کیسه زرده

مجری:علی فرزانفر

تاریخ شروع :شهریور 1386

مدت اجراء:

هدف:

ارزیابی تاثیر شدت و تابش نور قرمز بر برخی فاکتورهای رشد و بازماندگی ماهی آزاد دریای خزر

 

  • پرورش و آداپتاسیون ماهی آزاد دریای خزر تا وزن 250 گرم (فازیک)

مجری: منصور ذبیحی

تاریخ شروع: شهریور 1386

مدت اجراء: دو سال و شش ماه

اعتبار پروژه: 7500 هزار ریال

اهداف پروژه: هدف اصلی این پروژه ، پرورش ماهی آزاد دریای خزر می باشد. در این پروژه نرماتیوهای پرورش در تراکم های مختلف تا حصول به ماهی آزاد با متوسط وزن 250 گرم مورد توجه قرار خواهد گرفت.

مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور (تنکابن)
Powered by taJan System Co